Duidelijk over online dating

Wie krijgt de meeste reacties?

"Wie krijgt de meeste reacties?"

Geplaatst op: 01-07-2012

Vrouwelijke HR-managers zijn een populaire beroepsgroep op online datingsites. Na artsen krijgen ze de meeste contactverzoeken van mannen. Bij de vrouwen zijn artsen en advocaten en directeuren in trek.
Artsen doen het niet alleen goed bij single vrouwen, maar ook mannen daten het liefst met een dokter. Dat blijkt uit gegevens van datingsite Parship. Bij beide seksen is dat het meest populaire beroep, gevolgd door de juridische beroepen en marketing- en communicatieadviseurs. Monteurs en boeren zijn het minst populair bij de hoogopgeleiden.

Keuze voor stabiele toekomst
Daarmee lijken singles veelal te kiezen voor beroepen met een stabiele toekomst en bovenal een goed salaris. Het minst aantrekkelijk voor vrouwen zijn monteurs en boeren, typische mannenberoepen. Voor mannen liggen vrouwen minder goed in de markt als ze werken als monteur of huisvrouw. Dat komt volgens psychologe Mathilda van Maaren omdat singles in tijden van crisis vooral op zoek zijn naar zekerheid en een garantie op een goede financiŽle toekomst.

'Dat singles massaal voor artsen en advocaten gaan, heeft te maken met de hoop op een goede en zekere toekomst. Dus zie je dat er meer gekozen wordt voor stabiele beroepen, waarin zekerheid van een baan en een goed salaris in het verschiet liggen. Dit betekent dat werkloze singles en bijvoorbeeld huisvrouwen minder goed in de markt liggen', aldus Van Maaren.

Parschip stelde de ranking samen op basis van de beroepen die de meeste contactverzoeken ontvingen. Mannen doen het ook goed als ze juridisch (2) zijn onderlegd of directeur zijn, vrouwen worden voor mannen aantrekkelijker als ze iets doen op het gebied van personeelszaken of in de juridische wereld werken. Dat blijkt uit de top-10 van de online datingsite.


Top-10 bij mannen:

Arts
Advocaat
Directeur
Psycholoog
Communicatie/journalist
Kunstenaar
Musicus
Architect
Pedagoog
Manager

Top-10 bij vrouwen:

Arts
HR-manager
Advocaat
Juridisch medewerker
Marketing manager
Stewardess
Consultant
Account manager
Communicatie/journalist
Psycholoog

Trend
De top-10 lijsten van populaire beroepen onder singles laten verder een aantal opvallende trends zien. Zo zijn HR-adviseurs, pedagogen en architecten de laatste jaren steeds meer in trek, terwijl de populariteit van ondermeer piloten, docenten en stewardessen tanende is.

Van Maaren heeft nog wel een hoopvolle boodschap voor romantici: "Het beroep van je toekomstige partner is maar een klein stukje van de puzzel. Het allerbelangrijkst is namelijk dat partners een klik hebben en een connectie kunnen maken. Samen kunnen praten, lachen en elkaar aanvoelen speelt een grotere rol."

Bron: Persbericht Parship

Bron: Parship

Parship reacties

» Er zijn nog geen reacties. Voeg de eerste reactie toe

Reageer op dit artikel

Mijn naam:

Mijn geslacht:   

Mijn email:

 *Email adressen zullen nooit zichtbaar zijn op de website of worden doorgegeven.

Review titel:

Samenvatting:   

 

Controle: