Duidelijk over online dating

Schaamte voor online dating

"Schaamte voor online dating"

Geplaatst op: 28-06-2012

AMSTERDAM - Hoewel online dating steeds populairder wordt, staan we niet te springen om onze digitale zoektocht naar de liefde aan iedereen bekend te maken. 50% van de online daters zegt er zelfs problemen mee te hebben om hun activiteiten op internet met anderen te delen...

Datingsites: een bijna onvermijdelijke stap in de zoektocht naar een soulmate. De realiteit van vandaag is dat internet deel uitmaakt van het sociale landschap. In tien jaar tijd zijn datingsites uitgegroeid tot meer dan alleen een weg naar de liefde. Het lijkt nu bijna wel een verplichte activiteit in de zoektocht naar liefde. Je zou verwachten dat niemand er meer moeite mee zou hebben om aan vrienden te vertellen dat zij online daten.

Bang voor onbegrip.

Niets is minder waar, ontdekte datingsite be2 na onderzoek onder 14.500 leden afkomstig uit 18 landen. 50% van de leden zegt zich te schamen voor hun online zoektocht. Slechts 18% durft het tegen iedereen te vertellen, 32% zegt het tegen familie. Veelal zijn online daters bang dat omstanders vinden dat datingsites voor singles met een probleem zijn. Een lid van de datingsite vertelt: "Ik heb niemand verteld dat ik lid ben van be2, omdat ik niet wil dat mensen er de spot mee drijven. Ik heb veel vrienden en ik ga iedere week uit, maar heb de ware nog niet kunnen vinden. Ik ontmoet graag nieuwe vrouwen via de site, maar wanneer ik mijn vrienden erover vertel, doe ik net of ik hen in een bar heb ontmoet. Ze maken nu al grappen over mijn gebrek aan succes bij vrouwen. Als ik zou vertellen dat ik lid ben van een datingsite, houden ze er helemaal nooit meer over op.."

Online dating is voor iedereen.

Het relatiebureau benadrukt dat online dating voor iedereen is: "Op be2 is 50% van de leden niet langer dan 2 jaar single. be2-leden zijn voor het merendeel werkende professionals met drukke sociale levens. Ze willen nieuwe mensen leren kennen en hun kans vergroten om een soulmate te vinden," aldus Robert Wuttke, oprichter van de datingsite.

Bron: www.telegraaf.nl

reacties

» Er zijn nog geen reacties. Voeg de eerste reactie toe

Reageer op dit artikel

Mijn naam:

Mijn geslacht:   

Mijn email:

 *Email adressen zullen nooit zichtbaar zijn op de website of worden doorgegeven.

Review titel:

Samenvatting:   

 

Controle: