Duidelijk over online dating

Wie krijgt de meeste reacties?

"Wie krijgt de meeste reacties?"

Geplaatst op: 01-07-2012

Vrouwelijke HR-managers zijn een populaire beroepsgroep op online datingsites. Na artsen krijgen ze de meeste contactverzoeken van mannen. Bij de vrouwen zijn artsen en advocaten en directeuren in trek.
Artsen doen het niet alleen goed bij single vrouwen, maar ook mannen daten het liefst met een dokter. Dat blijkt uit gegevens van datingsite Parship. Bij beide seksen is dat het meest populaire beroep, gevolgd door de juridische beroepen en marketing- en communicatieadviseurs. Monteurs en boeren zijn het minst populair bij de hoogopgeleiden.

Keuze voor stabiele toekomst
Daarmee lijken singles veelal te kiezen voor beroepen met een stabiele toekomst en bovenal een goed salaris. Het minst aantrekkelijk voor vrouwen zijn monteurs en boeren, typische mannenberoepen. Voor mannen liggen vrouwen minder goed in de markt als ze werken als monteur of huisvrouw. Dat komt volgens psychologe Mathilda van Maaren omdat singles in tijden van crisis vooral op zoek zijn naar zekerheid en een garantie op een goede financiële toekomst.

'Dat singles massaal voor artsen en advocaten gaan, heeft te maken met de hoop op een goede en zekere toekomst. Dus zie je dat er meer gekozen wordt voor stabiele beroepen, waarin zekerheid van een baan en een goed salaris in het verschiet liggen. Dit betekent dat werkloze singles en bijvoorbeeld huisvrouwen minder goed in de markt liggen', aldus Van Maaren.

Parschip stelde de ranking samen op basis van de beroepen die de meeste contactverzoeken ontvingen. Mannen doen het ook goed als ze juridisch (2) zijn onderlegd of directeur zijn, vrouwen worden voor mannen aantrekkelijker als ze iets doen op het gebied van personeelszaken of in de juridische wereld werken. Dat blijkt uit de top-10 van de online datingsite.


Top-10 bij mannen:

Arts
Advocaat
Directeur
Psycholoog
Communicatie/journalist
Kunstenaar
Musicus
Architect
Pedagoog
Manager

Top-10 bij vrouwen:

Arts
HR-manager
Advocaat
Juridisch medewerker
Marketing manager
Stewardess
Consultant
Account manager
Communicatie/journalist
Psycholoog

Trend
De top-10 lijsten van populaire beroepen onder singles laten verder een aantal opvallende trends zien. Zo zijn HR-adviseurs, pedagogen en architecten de laatste jaren steeds meer in trek, terwijl de populariteit van ondermeer piloten, docenten en stewardessen tanende is.

Van Maaren heeft nog wel een hoopvolle boodschap voor romantici: "Het beroep van je toekomstige partner is maar een klein stukje van de puzzel. Het allerbelangrijkst is namelijk dat partners een klik hebben en een connectie kunnen maken. Samen kunnen praten, lachen en elkaar aanvoelen speelt een grotere rol."

Bron: Persbericht Parship

Bron: Parship

Schaamte voor online dating

"Schaamte voor online dating"

Geplaatst op: 28-06-2012

AMSTERDAM - Hoewel online dating steeds populairder wordt, staan we niet te springen om onze digitale zoektocht naar de liefde aan iedereen bekend te maken. 50% van de online daters zegt er zelfs problemen mee te hebben om hun activiteiten op internet met anderen te delen...

Datingsites: een bijna onvermijdelijke stap in de zoektocht naar een soulmate. De realiteit van vandaag is dat internet deel uitmaakt van het sociale landschap. In tien jaar tijd zijn datingsites uitgegroeid tot meer dan alleen een weg naar de liefde. Het lijkt nu bijna wel een verplichte activiteit in de zoektocht naar liefde. Je zou verwachten dat niemand er meer moeite mee zou hebben om aan vrienden te vertellen dat zij online daten.

Bang voor onbegrip.

Niets is minder waar, ontdekte datingsite be2 na onderzoek onder 14.500 leden afkomstig uit 18 landen. 50% van de leden zegt zich te schamen voor hun online zoektocht. Slechts 18% durft het tegen iedereen te vertellen, 32% zegt het tegen familie. Veelal zijn online daters bang dat omstanders vinden dat datingsites voor singles met een probleem zijn. Een lid van de datingsite vertelt: "Ik heb niemand verteld dat ik lid ben van be2, omdat ik niet wil dat mensen er de spot mee drijven. Ik heb veel vrienden en ik ga iedere week uit, maar heb de ware nog niet kunnen vinden. Ik ontmoet graag nieuwe vrouwen via de site, maar wanneer ik mijn vrienden erover vertel, doe ik net of ik hen in een bar heb ontmoet. Ze maken nu al grappen over mijn gebrek aan succes bij vrouwen. Als ik zou vertellen dat ik lid ben van een datingsite, houden ze er helemaal nooit meer over op.."

Online dating is voor iedereen.

Het relatiebureau benadrukt dat online dating voor iedereen is: "Op be2 is 50% van de leden niet langer dan 2 jaar single. be2-leden zijn voor het merendeel werkende professionals met drukke sociale levens. Ze willen nieuwe mensen leren kennen en hun kans vergroten om een soulmate te vinden," aldus Robert Wuttke, oprichter van de datingsite.

Bron: www.telegraaf.nl

Hoe lieg je op een datingsite?

"Hoe lieg je op een datingsite?"

Geplaatst op: 16-02-2012

Ben je niet een heel leuk iemand, maar wil je toch kans maken op een datingsite? Lieg dan een beetje. Maar gebruik wel de resultaten uit onderzoek aan de Universiteit van Wisconsin-Madison.

80 singles met een datingprofiel werkten mee en wezen heel eerlijk aan waar in hun profieltekst ze een beetje overdreven of gelogen hadden. Daarmee kwamen de onderzoekers tot 3 taalkundige kenmerken waaraan oneerlijke profielinformatie te herkennen is.

De gelogen teksten bevatten opvallend weinig het woord ‘ik’. Waarschijnlijk zodat de leugenaar meer afstand kan nemen van de leugen en het daarmee voor zichzelf verantwoordt.
Leugenaars gebruiken vaak ontkenningen. Voorbeeld: in plaats van te zeggen ‘ik heb een druk sociaal leven’ zeggen ze: ‘ik ben niet eenzaam’.
Gelogen profielteksten zijn beduidend korter dan eerlijke. Want hoe meer leugentjes, hoe meer je moet onthouden bij een eerste ontmoeting.

Bron: Quest

Veel slachtoffers datingfraude

"Veel slachtoffers datingfraude"

Geplaatst op: 01-03-2012

APELDOORN - Datingfraude is een van de meest gemelde fraudes bij de vorig jaar ingestelde Fraudehelpdesk (FHD).

De FHD bestaat donderdag precies een jaar en in dat jaar kreeg de desk 66 meldingen binnen van mensen die op die manier het schip in zijn gegaan, gemiddeld voor 2250 euro.

Enkelen werden zelfs getild voor enkele tonnen, aldus een woordvoerder. Volgens het klachtenbureau gaat het veelal om 50-plussers, die zijn opgelicht toen ze via een datingsite aan een partner probeerden te komen.

Volgens de FHD wordt via e-mail, sms en telefoon eerst een band met een potentieel slachtoffer opgebouwd. Vervolgens vraagt de oplichter zijn verliefde virtuele datingpartner met een smoes steeds grotere bedragen over te maken.

De helpdesk kreeg afgelopen jaar in totaal ruim 14.000 mensen aan de lijn met een fraudemelding. De helpdesk kreeg ook veel klachten over fraude via webwinkels zoals Marktplaats. Daarover gingen 608 meldingen.

Skimmen

Een andere grote groep maakte melding van skimmen en phishing (schade 40 miljoen, 620 meldingen).

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft een half miljoen euro uitgetrokken voor de helpdesk, die deel uitmaakt van de Stichting Aanpak Financieel-Economische Criminaliteit.

Behalve met het ministerie van Veiligheid en Justitie werkt de desk onder meer samen met de Autoriteit Financiële Markten, het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude, ConsuWijzer, de Consumentenautoriteit en andere overheids- en private partijen.

Bron: nu.nl

Singles gaan massaal op zoek

"Singles gaan massaal op zoek"

Geplaatst op: 04-12-2011

Vanaf december slaan de singles in ons land weer massaal aan het internetdaten. Datingsites zien hun bezoekersaantallen en inschrijvingen in december toenemen, waarna in januari de hoogste piek wordt bereikt.

Singles voelen zich alleen tijdens de feestdagen en besluiten in het nieuwe jaar eens wat harder op zoek te gaan. In de weken voor kerst zijn veel alleenstaanden vooral op zoek naar een date om de kerstdagen mee door te brengen.

Januari is bij alle datingsites by far de drukste maand. Lexa verwelkomt in januari 20 procent meer bezoekers dan normaal, Parship ziet zelfs een nog grotere stijging. De bezige singles versturen dan ook meer berichtjes. E-Matching ziet in januari zelfs 50 procent meer berichten dan normaal haar netwerk rondvliegen.

Bron: www.spitsnieuws.nl

200.000 Britten opgelicht

"200.000 Britten opgelicht"

Geplaatst op: 28-09-2011

AMSTERDAM - Meer dan 200.000 Britten zijn waarschijnlijk opgelicht door fraudeurs die zich voordoen als romantische partners op datingwebsites.

Deze fraudeurs nemen een valse identiteit aan en vragen vervolgens hun date om contant geld.

Bij het aantal gemelde slachtoffers van oplichting zouden de bedragen variëren van 57 euro tot 275.000 euro, zo meldt The Guardian.

Het onderzoek, uitgevoerd onder ruim 2.000 mensen, door de universiteiten van Leicester en Westminster. De helft van de onderzochten wist van het bestaan van online dating-oplichting af. 2 procent kende persoonlijk iemand die op deze manier was opgelicht.

Omgerekend zou dit betekenen dat meer dan 200.000 Britten potentiële slachtoffers van fraudeurs in online dating zijn. De onderzoekers benadrukken dat het aantal zelfs nog groter kan zijn, omdat mensen die zich niet realiseren dat ze zijn opgelicht, niet zijn meegerekend.

Kenmerken van online oplichting:

De oplichting begint vaak met een profiel waar een bijzonder aantrekkelijke foto op staat, die willekeurig van internet is gehaald. Ook bevat het profiel een persoonsbeschrijving van een onbekend persoon, die moeilijk online te traceren is.

Bron: nu.nl