Duidelijk over online dating

Alles over de Nederlandse datingsites en Datingwebsitenu.nl

Nederlandse singles en online dating

In Nederland zijn op het moment naar schatting 2,3 miljoen singles. In 2015 zullen naar verwachting maar liefst 3 miljoen mensen in Nederland single zijn. Zo is momenteel 40% van de Amsterdammers tussen de 25 en 40 jaar oud vrijgezel. Dit aantal zal volgens voorspellingen alleen maar toenemen, als wij de cijfers van het CBS mogen geloven.

Op het moment is zo’n 44% van de Nederlandse singles actief op het internet op zoek naar een relatie of date. Dit houdt in dat er meer dan een miljoen Nederlandse singles actief op het internet op zoek zijn naar een partner. Met dergelijke cijfers is het makkelijk te zien waarom Nederland al meer dan 500 dating sites rijk is. Er zijn echter veel dating sites (vooral de erotische dating sites), die zich vooral richten op het verdienen van geld, en niet zo zeer op het koppelen van singles, terwijl dit toch is waar een dating site om zou moeten draaien.


Het aanbod van Nederlandse dating sites

Nederland telt op het moment al een stuk meer dan 500 dating sites, en er komen wekelijks vele nieuwe dating sites bij. Elke dating site richt zich weer op een bepaald publiek (homo, hetero, dik, dun, enz.), en heeft weer zijn eigen functies en bedoelingen.

Er zijn ook in Nederland veel zogenaamde “dating sites” actief die slechts uit zijn op het geld van de vele Nederlandse singles. Dergelijke dating sites maken gebruik van nepprofielen, misleidende reclames, en veelal van naamsveranderingen. Wanneer een dergelijke dating site op het internet door de mand valt, wordt de naam aangepast, en wordt er weer vrolijk verder gegaan.

Het is dan ook overduidelijk dat het vinden van een eerlijke en betrouwbare dating site (vooral voor een leek) een echte ramp kan zijn. Online dating biedt zonder meer unieke kansen voor de Nederlandse single. Het is echter maar de vraag of het beeld van online dating niet al verpest is voordat een nieuwe single een goede dating site vindt.


Het belang van dating site reviews

Dating site reviews zijn van belang voor iedereen die op zoek is naar een dating site. Voor de professionele daters onder ons zijn reviews een instrument om andere te waarschuwen voor bepaalde dating sites, en natuurlijk als hulpmiddel voor het vinden van wellicht de betere dating site.

Reviews zijn verder zeer belangrijk voor beginners. Beginners zijn al snel geneigd om een zoekwoord als “datingsite” in te typen in Google, en vervolgens de eerste dating site die zij tegenkomen maar voor lief te nemen. Met een beetje hulp van meer ervaren daters, door middel van het lezen van reviews en ervaringen van anderen, kan een beginner een makkelijkere weloverwogen keuze maken uit het aanbod van Nederlandse dating sites. Hierdoor zal de kans dat er wordt gekozen voor een “faker” of gewoon een foute dating site een stuk kleiner zijn. Google sorteert haar resultaten niet op betrouwbaarheid.


Het belang van Datingwebsitenu.nl

Hoewel er al veel dating vergelijking sites zijn in Nederland, zijn er maar enkele die het vergelijken serieus nemen. De meeste Nederlandse dating vergelijking sites maken het werkelijke vergelijken niet mogelijk. De dating sites die op deze websites worden beschreven zijn door de makers van deze websites uitgekozen omdat zij goed betalen, niet omdat zij goed zijn. Daarnaast is het bij de meeste dating vergelijking sites ook niet mogelijk een eigen ervaring te delen of invloed uit te oefenen op de samenstelling van de website.

De gehele samenstelling van Datingwebsitenu.nl is in handen van de bezoekers. Iedereen kan een website toevoegen aan Datingwebsitenu.nl, en iedereen kan (1 keer) stemmen op elke dating site binnen Datingwebsitenu.nl. Op basis van bezoekers beoordelingen wordt een betrouwbaar beeld van de Nederlandse dating sites gevormd, wordt een top 10 van slechtste en beste dating sites gevormd, en nog veel meer.


De functies van Datingwebsitenu.nl

Datingwebsitenu.nl biedt haar bezoekers de mogelijkheid dating sites te beoordelen, ervaringen met dating sites te delen met andere bezoekers, websites toe te voegen, nieuws toe te voegen, en nog veel meer.

Ook biedt Datingwebsitenu.nl al haar bezoekers de mogelijkheid tips en suggesties door te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bepaalde functie, nieuwsartikel, dating site enz.